Vertrouwenspersoon

Waar is de vertrouwenspersoon er voor?

In principe is de vertrouwenspersoon er voor incidenten, vermoedens van incidenten en vragen hier om heen, die tussen Budo Aykac leden plaatsvinden of hebben plaatsgevonden of waarbij een relatie is tussen activiteiten binnen Budo Aykac-verband en de betrokkene(n).

Bij twijfel: bespreek met de vertrouwenspersoon de eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen.

Als er verdere opvang noodzakelijk is zal dit, altijd met toestemming van de betrokkene(n), plaatsvinden buiten Budo Aykac.

De Vertrouwenscontactpersoon is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten en degene die preventief beleid opzet. Elke sportbond heeft een Vertrouwenscontactpersoon en zo’n 38% van de verenigingen heeft er een. (In de volksmond worden deze vaak vertrouwenspersoon genoemd ipv vertrouwenscontactpersoon).

Naast dit netwerk van vertrouwenscontactpersonen is er ook bij NOC*NSF namens de gehele sport een landelijke poule vertrouwenspersonen, die ook eerste opvang doen, maar ook echt begeleiding kunnen bieden, zowel procedureel als inhoudelijk adviserend. Zowel aan slechtoffer, als aan beschuldigde als aan het verenigingsbestuur.
Zeker bij de zwaardere incidenten is de hulp van een vertrouwenspersoon inschakelen – al dan niet via de vertrouwenscontactpersoon - zeer wenselijk. Zij zijn bereikbaar via het Vertrouwenspunt Sport. 

 

 

 

logo samenvsk rgb 20150413221329305

 

 

Social Media

Budo Aykac is ook actief op Social Media. Volg ons op Facebook, Youtube en Instagram.

Stay Connected on:

Postadres

Budo Aykac
Papaverstraat 55-6
7514 XX Enschede
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-14667609
 
KVK: 8111210
Rabobank: NL69 RABO 0380355019
TBN-nummer: TV130336
JoomShaper