Geschiedenis

BUDO AYKAC

Budo Aykac is vrij vertaalt  “De school van Aykac”. Budo is de verzamelnaam voor alle sporten die vechtkunsten, krijgskunsten, zelfverdediging en vechtsport bedrijven. De termen ‘vechtsport’ of ‘vechtkunst’ hebben vaak een negatieve bijklank door het dubbelzinnige gebruik van het woord ‘vechten’. Het daarom beter te spreken van ‘budosport’, mede doordat hiermee de filosofische context en de pedagogische doelstelling beter tot uitdrukking komen. Budovereniging Aykac is opgericht in 2002 door hoofdtrainer Hasan en ouders van leden omdat de ledenaantal in zeer korte tijd groeide. Onze vereniging telt nu iets over de 200 leden en we zijn nog altijd aan het groeien. Zolang de kwaliteit van de lessen niet in gevaar komt, is het ook niet noodzakelijk om een ledenstop in te voeren. Alle trainers hebben de zwarte band en zijn opgeleid bij Taekwondo Bond Nederland. Hoofdtrainer Hasan is zelf danexaminator en verder is hij actief als bestuurslid in district noord-oost.


TRAININGEN

Bij de jeugdtrainingen hebben we er voor gekozen om schaduwtrainers in te zetten. Dit houdt in dat er per lesuur 3 trainers zijn. Zij zorgen ervoor dat de kinderen de nodige aandacht krijgen. Tijdens de trainingen wordt altijd rekening gehouden met je mogelijkheden. Ben je jong en gezond, dan wordt er natuurlijk ook meer verwacht dan een oude recreant. We zijn met vechtsporten en stellen hoge eisen aan discipline en doorzettingsvermogen. Je kunt aan wedstrijden deelnemen, maar je bent daarin niet verplicht. Zien we dat je talent hebt, dan vragen we of je in de wedstrijdselectie wilt. De wedstrijdtrainingen worden verzorgd door trainer Masoud. Trainer Masoud is verantwoordelijk voor de wedstrijdtrainingen en ook is hij altijd nauw betrokken bij de toernooien. We hebben veel jeugdleden die het ontzettend goed doen op toernooien en winnen dan ook vaak de beste club beker. In 2013, 2014, 2015 hebben ze de beste club beker gewonnen van Noord-Oost Nederland tijdens een regionale toernooi. Hier zijn we dan ook erg trots op.

 

FIGHT RIGHT KEURMERK

In 2009 hebben wij de  Fight Right Keurmerk in ontvangst mogen nemen. De eisen van het Fight Right Keurmerk zijn hoog. Het is dan ook niet voor iedere club weggelegd. Om toch als club te laten zien aan de buitenwereld dat ze aan de norm voor kwaliteit, veiligheid en verantwoordelijkheid voldoen, heeft het NIVM een label ontwikkeld. Dit label, ‘Veilig & Verantwoord Vechtsporten’ zorgt voor een positieve en vertrouwde uitstraling naar nieuwe leden, ouders en lokale partners. In de budosport staan discipline en controle, zowel fysiek als mentaal, dusdanig centraal, dat er van echt vechten geen sprake kan zijn. Juist het vechten om echt vechten te voorkomen, vormt dan het aangrijpingspunt binnen de pedagogische relatie in de budosport.


ERKENDE STAGEPLEK

Sinds 2010 heeft Budo Aykac de erkenning gekregen als leerbedrijf voor studenten van de CIOS. Dit houdt in dat je als student stage kan lopen bij onze club. Hierbij krijgen de studenten te maken met verantwoordelijkheid, respect, lesinhoud, lesopbouw en een stukje pedagogiek. Verder hebben jongeren de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage bij ons te lopen.


COMMISSIES

Binnen de vereniging zijn er verschillende vrijwilligers die actief zijn in verschillende commissies. Deze commissies zorgen ervoor dat activiteiten worden georganiseerd  voor de leden/ouders. Hierbij kun je denken aan bowling-avond, ninjakamp, bbq, enz.

We hopen u of uw kind te mogen begroeten voor een proefles.

Bestuur Budo Aykac

 

 

Social Media

Budo Aykac is ook actief op Social Media. Volg ons op Facebook, Youtube en Instagram.

Stay Connected on:

Postadres

Budo Aykac
Papaverstraat 55-6
7514 XX Enschede
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-14667609
 
KVK: 8111210
Rabobank: NL69 RABO 0380355019
TBN-nummer: TV130336
JoomShaper