W E  D O  I T  F O R  T H E  K I C K ! 

Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien 423.000 kinderen (bron: SCP armoedesignalement 2014) op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum (dat is 1 op 9 kinderen). Ca. 150.000 kinderen uit deze groep participeren helemaal niet. Omdat in deze gezinnen sporten niet bovenaan het lijstje staat bij het verdelen van het inkomende geld, lopen hun kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Terwijl sporten juist een heerlijke manier is om je energie kwijt te raken. En door te sporten kan een kind zich ontwikkelen op fysiek, https://www.yourcanadianmeds.com/product/xanax/ pharmacy https://www.antibioticsonline.org/ diet pills https://dietpillstruth.org/ sites http://canadianpharmacysites.com/ mentaal en sociaal vlak. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin waarin het kind leeft. In 2014 heeft het Jeugdsportfonds aan 38.574 kinderen een sportkans geboden.
Met sporten komen kinderen in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen.

Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Daarnaast is sporten ook belangrijk om overgewicht tegen te gaan onder de jeugd in Nederland.

Jeugdsportfonds vindt dat Alle kinderen moeten kunnen sporten.

 

jeugdsportfonds

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij sporten maar is daar thuis niet genoeg geld voor?

Kom jij uit een gezin waar niet genoeg geld aanwezig is om jou te laten sporten op een sportvereniging? En ben je tussen de 4 en 18 jaar? Dan kan Jeugdsportfonds je misschien wel helpen. Wij kunnen je contributie betalen en de benodigde sportspullen. Maar dan moet je natuurlijk wel komen trainen en je houden aan de regels van de club. Je kunt kiezen uit alle sporten die zijn aangesloten zijn bij een NOC*NSF erkende sportvereniging.

 

Wat moet je doen als je wilt sporten? 

  • Overleg met je ouders dat je graag wil sporten.
  • Denk na over welke sport je het liefst doet en bij welke club je dat wil doen. Zoek uit wat het kost om lid te worden (bel of kijk op de site van de sportclub).
  • Kijk wat je nodig hebt aan sportkleding en –spullen.
  • Ga samen met jouw ouders/verzorgers op zoek naar een intermediair, dat is jouw leraar op jouw school, je huisarts, maatschappelijk werker, medewerker jeugdzorg, schuldhulpverlener of buurtsportcoach. Al deze mensen kunnen voor jou een aanvraag indienen.
  • Lees de informatie onder 'aanvragen' goed door.

 

Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Next event

Bandexamens
19-23 juni 2017
Enschede, Nederland

Social Media

Budo Aykac is ook actief op Social Media. Volg ons op Facebook, Youtube en Instagram.

Stay Connected on:

Postadres

Budo Aykac
Papaverstraat 55-6
7514 XX Enschede
budo-aykac@hotmail.com
06-14667609
 
KVK: 8111210
Rabobank: NL69 RABO 0380355019
TBN-nummer: TV130336
JoomShaper